17 września 2020 Udostępnij

Sokowirówka to maszyna, którą musisz mieć

Sokowirówki to maszyny, które wysysają sok z puszki. Problem w tej metodzie polega na tym, że trzeba utrzymać się na szczycie podaży soku, w przeciwnym razie maszyna nie będzie w stanie przenieść soku do puszki.

Inną możliwością jest przechowywanie koncentratu w szklanym lub metalowym słoiku. Ten rodzaj koncentratu jest o wiele dłuższy niż puszka. Problem z tym rozwiązaniem polega na tym, że nie można go mieszać i używać do sporządzania smoothies. Aby uzyskać więcej wskazówek na temat najlepszego sposobu wykorzystania koncentratów do sporządzania koktajli, sprawdź nasz artykuł Jak używać koncentratu do sporządzania koktajli.

Ostatnim typem typem sokowirówki na zimno, która tu pokryjemy jest sokowirówka, która przyjmuje standardowy sok i robi z niego koktajle. Dziesięć typem sokowirówki ma jednak ogromną wadę. Standardowy sok z puszki nie może być przetworzony na smoothie. Zamiast tego, trzeba będzie zmieszać sok z blenderem, co pozwoli uzyskać zdrowszy napój.

Czy to najzdrowszy sposób na robienie koktajli przy użyciu blendera w domu? Teoretycznie, tak. Największą wadą użycia blendera jest to, że nie produkuje się na tej samej gęstości soku, więc trzeba będzie użyć dodatkowej wody. Aby pomóc w tym procesie, najlepiej jest dodać do koktajlu zdrową ilość aromatów. Jeśli masz do dyspozycji dobry blender, zalecamy wymieszać 2-3 łyżki stołowe swojego ulubionego aromatu. Mieszanie tych smaków do lodów jest bardzo łatwe.

Ważne jest również, aby nie przesadzać z mieszaniem. Chcesz, aby naturalne soki w Twoich lodach pozostały nienaruszone i świeże. Zbyt duże lub zbyt małe zmieszanie jest przyczyną powstawania kryształków lodu i może prowadzić do jego roztopienia. Zbyt duże lub zbyt małe zmieszanie jest przyczyną powstawania kryształków lodu i może prowadzić do jego roztopienia. Jest to przeciwieństwo tego, co mają zrobić smoothies, więc uważaj, aby nie mieszać zbytnio napoju.

Kolejną dużą wskazówką jest czekanie, aż koktajl zostanie zrobiony i wylany przed jego zjedzeniem. Ma to na celu zapewnienie, że lody nie staną się zbyt zimne i twarde.

Wskazówki dotyczące robienia własnego koktajlu i utrzymywania go w stanie zimnym:

Aby zrobić najlepszy smoothie, należy trzymać się z dala od kostek lodu. Możesz również kupić mrożone owoce, które są już zamrożone i użyć ich w swoim koktajlu. Dla mnie łatwiej jest kupić opakowanie mrożonych owoców, a następnie za pomocą szklanej miarki przenieść zawartość opakowania mrożonych owoców do mojego blendera.

Używając mrożonych owoców: Dla mnie łatwiej jest kupić opakowanie mrożonych owoców, a następnie za pomocą szklanej miarki przenieść zawartość opakowania mrożonych owoców do mojego blendera. Korzystanie z mrożonych owoców jest o wiele łatwiejsze, o ile są one zamrożone w temperaturze pokojowej. Aby zapobiec przekształceniu się zamrożonych owoców w bezpieczne dla zamrażarki ciało stałe, można dodać do nich około 14 filiżanek wody, gdy znajdują się w lodówce. Jeśli nie jest za zimno, zamrozi się w postaci płynu i będzie łatwo się mieszać. Jeśli planujesz zmieszać zamrożone owoce natychmiast po umieszczeniu ich w mikserze, może się okazać, że mają one zamarzniętą substancję stałą lub są całkowicie roztrzaskane. Jeśli jest to zamrożone ciało stałe, po prostu pozwól rozmrozić owoce w lodówce na około 30 minut przed dodaniem ich do miksera. Jeśli chcesz użyć zamrożonych owoców po ich rozmrożeniu, umieść je w szklanej miarce, która jest przykryta pokrywką przez co najmniej 30 minut przed dodaniem ich do miksera.

Komentarze (0)