7 września 2020 Udostępnij

Przepisy na soki z wyciągiem z ananasa

Ten przepis pochodzi od mojej dobrej przyjaciółki, bardzo kocha ananasy, że postanowiła zacząć eksperymentować z ich wspaniałymi właściwościami zdrowotnymi. Są przyjaciółmi od czasów liceum, więc zawsze interesowaliśmy się ananasem i zdrowiem. Kiedy Kelly została mamą, mogliśmy zacząć gotować razem o wiele więcej.

Kelly robi wiele własnych przepisów. Pewnego dnia, gdy czekałam na pierwszą z wielu części domowych ananasowych koktajli z jej zimną sokowirówką, obserwowałam, jak próbowała zrobić przepis na sok ananasowy.

To, co uważam za niezwykłe, to jak zdecydowała się dodać do koktajlu wyciąg z ananasa (zakładam, że większość z was też). Dlaczego? Pozwolę jej wyjaśnić:

"Sok ananasowy jest całkiem słodki. Lubimy używać go w słodkich deserach, jak nasz domowy chleb bananowy. Zazwyczaj robimy partię w tym samym czasie na przekąski i lody. Smak naprawdę trafia od razu! To jest jak małe kopnięcie w tyłek. Więc chcieliśmy dodać tego małego kopa."

Przepis 2: Domowe ananasowe koktajle to świetny sposób na zaspokojenie tych pragnień, które zawsze są w twoim sercu i brzuchu. Domowe roboty ananasowe koktajle koktajle są szybkie, łatwe i łatwe do zapamiętania. Smak jest miłą mieszanką słodko-kwaśną, a połączenie soku ananasowego i substancji słodzącej nadaje smoothie pełny smak.

Odrobina słodyczy i odrobina kwaśności to doskonałe połączenie! Kiedy mam ochotę na coś słodkiego i zdrowego, robię mój przepis na Homemade Peach Smoothie, aby zaspokoić moje pragnienia. Ma na doskonałą mieszankę brzoskwiń, bananów i ananasów, która jest dla mnie idealną równowagą. Upewnij się, że zachowasz resztę przepisu, aby w przyszłości móc cieszyć się nim na własną rękę!

Przepis 3: Te lody wyglądają tak samo jak prawdziwe lody. Konsystencja jest bardziej kremowa niż kremowa, ale nie czuje się zbytnio, gdy się w niej wgryziesz. Konsystencja jest znacznie delikatniejsza i bardziej wilgotna niż typowe lody. Jest tak uniwersalna! Mój mąż i ja lubimy łączyć te lody z koktajlami, aby zrobić sobie smakołyk na śniadanie! Mój mąż woli, gdybym robiła je z mlekiem migdałowym, ponieważ jest ono bardziej gęste i nieco łatwiejsze w obróbce i przygotowaniu. Lubię też podawać je ze świeżymi jagodami na idealne zakończenie każdego dnia! Składniki 1/2 szklanki wody

  • 1/2 filiżanki oleju (słonecznikowego lub rzepakowego)
  • 2 jajka
  • 1/2 filiżanki mleka migdałowego lub kokosowego
  • 3/4 filiżanki mrożonych truskawek lub jagód
  • 2 łyżki stołowe wanilii
  • Ekstrakty do smaku (użyłem przyprawy)

Komentarze (0)