22 września 2020 Udostępnij

Sokowirówka to urządzenie, które usuwa sok

Nie można porównywać sokowirówki z zimną prasą z sokowirówką z wirującym ostrzem. Prasa na zimno działa naprawdę dobrze przy wytwarzaniu soku owocowego na koncentraty soków. Nie wymaga czasu, energii i energii do wytworzenia wirującego ostrza.

Czy Sokowirówka jest zimna?

Najważniejsze jest, aby pamiętać, że sokowirówka jest urządzeniem, które usuwa sok. Zgodnie z moją wiedzą, lód użyty w zimnej wyciskarce nie wpływa znacząco na jakość soku.

Czy Sokowirówka wyciśnie cały sok?

Jeśli chcesz produkować sok do koncentratów soków, to najlepiej kupować lub tworzyć wysokiej jakości, świeże, surowe mieszanki soków. Sok można pozostawić w sokowirówce, a ostrza nadal będą dostawać sok. Sam koncentrat soku jest bardzo skoncentrowany, z około 5% do 20% koncentratu soku do wody. Dla większości ludzi nie jest to dużo soku do wykorzystania.

W związku z tym, jeśli kupisz sokowirówkę z wysokiej jakości silnikiem elektrycznym wysokiego napięcia, to wyciągnięcie dużej ilości soku z sokowirówki zajmie dużo czasu (dlatego wiele osób lubi utrzymywać w niej koncentrat soku). Ważne jest, aby często czyścić sokowirówkę i wymieniać sok i ostrzę. Można czyścić sokowirówkę odwracając ją do góry nogami. Dzięki temu sokowirówka zmyje cały brud i zanieczyszczenia, które się w niej gromadzą.

Jeśli chcesz zrobić sok do soku, czyść ostrza co 6-12 miesięcy. Istnieją dwa rodzaje zestawów czyszczących dla sokowirówek. Najlepszy sokowirówka do sokowirówki to ta, która jest wstępnie oczyszczona. Gwarantuje to, że sokowirówka jest tak dobra jak to tylko możliwe do sokowirówki. Upewnij się również, że dodajesz dużo świeżego soku z cytryny do sokowirówki i trzymaj ją z dala od filtrów elektrycznych i wodnych.

Jak wycisnąć sok z mieszanki do pieczenia:

Najprostszą metodą jest wymieszanie świeżej, czystej mąki i wody i umieszczenie mieszanki w szklanym lub ceramicznym słoiku do soków. Wilgoć zawarta w mące pomoże wydobyć słodycz składników. Najprostszą metodą jest wymieszanie świeżej, czystej mąki i wody i umieszczenie mieszanki w szklanym lub ceramicznym słoiku do soków. Wilgoć zawarta w mące pomoże wydobyć słodycz składników. Wymaga to trochę więcej wysiłku niż użycie szklanej wyciskarki do soków, ale jest o wiele szybsze. Jak sok z zielonego soku: Jeśli masz sokowirówkę, której chcesz użyć do zrobienia własnego soku, to jest to szybki i łatwy sposób. Wystarczy wymieszać trochę świeżego soku z sokowirówki ze świeżą, czystą mąką i wodą. Możesz również użyć jednej z mieszanek do pieczenia, o których wspomniałem powyżej.

Kiedy już opanujesz podstawową technikę sokowania, pamiętaj, że wyprodukowanie tego soku zajmie Ci kilka dni. Aby przyspieszyć proces, dodaj kilka plasterków cytryny do soku lub umieść sok z cytryny bezpośrednio w mikserze. Jeśli chcesz zrobić własny roztwór sokowy, użyj dobrej jakości świeżej wody i świeżego soku. Unikaj soków zawierających syrop kukurydziany, substancje słodzące, cukry itp., ponieważ mogą one uszkodzić sok.

Komentarze (0)